❀ מבצע אביב ❀ משלוח מהיום למחר ללא עלות נוספת עד סוף אפריל.
הזמן עכשיו
סל הקניות
מוצר
פריטים
מחיר
סל הקניות שלך ריק
סכום ביניים
0
חזרה לבלוג
שטול שיוף סכין

איך משחיזים סכין עם מוט שיוף (שְׁטּוּל)

מוט שיוף (ידוע גם כ"מוט השחזה" או שְׁטּוּל) יסייע בשמירת חדות הסכינים שלכם ומצבן המאוזן והתקין בין שיוף אחד למשנהו. שיוף איננו תחליף להשחזה מקצועית – אך הוא יאריך וישמור על חדות הלהב לאורך זמן. לעבוד עם שטול זה לא כל כך קשה רק דורש קצת תרגול. הניחו את להב הסכין על השטול והחלקו את הלהב לסירוגין לאורך הפלדה. חשוב שיהיה מספר זהה של תנועות חידוד בשני הצדדים. שפים מקצועיים ממליצים להשתמש במוט שיוף לפני כל שימוש בסכין. אם אתם יודעים כיצד לעשות זאת, תוכלו לשייף את הסכין באופן חופשי. זה נראה מפונפן ודרמטי אבל עובד נהדר כל עוד אתם מקפידים על כללי הבטיחות הדרושים ומשתמשים במשטח יציב שיתמוך בשטול. אנחנו ממליצים להניח את השטול על משטח יציב כפי שנוהגים המקצוענים, כך גם יפחת הסיכוי שתפצעו את עצמכם.

 

איזה מוט שיוף (סטול) לקנות

הכלל הוא שהשטול תמיד צריך להיות קשה יותר מהסכין שאותה משייפים. יש לשים לב לתדירות השימוש. ככל שמשתמשים לעתים קרובות יותר, רצוי להשתמש בשטול עדין עוד יותר. הוא מסיר מעט מאוד חומר מקצה החיתוך של הסכין ובעיקר מיישר שוב את החורפה.

אורך השטול תלוי באורך להב הסכין. השטול צריך להיות לפחות באורך להב בסכין.

חומר המוט השיוף

לשטול תמיד יש ליבה מתכתית זה מאפשר למוט להיות מוצק וחזק. כדי להבטיח לפחות רמה מינימלית של שחיקה. עם זאת, רמת השחיקה של פלדה תלויה בציפוי של המוט, שלגביו ישנם 3 סוגים שונים:
מוט יהלום: זהו סוג המוט הקשה ביותר ולכן הוא מוריד הכי הרבה חומר מהסכין. חומר זה קשה משמעותית מפלדה (גם מסוגי הפלדה שמגיעים עד לדירוג קושי של 63 HRC), ולכן לא תהיה לו שום בעיה לעצב מחדש את קצה הלהב ולהסיר את הגרד המתכת המיקרוסקופי שנצבר עקב השימוש בסכין.

מוט קרמי: גם הוא יותר קשה מפלדה, הקרמיקה מושלמת לשיוף עדין של הסכינים שלך. הוא מטריד פחות מתכת מיהלום ולכן שוחק פחות את הסכין, מוטות קרמיים מהווים אפשרות מצוינת להתמודדות עם סכינים קהות.

מוט פלדה: ללא ספק סוג השטול הנפוץ ביותר, ניתן לחלק אותו ל-3 תת-קטגוריות: גריט סטנדרטי שהוא קצת אגרסבי, גריט עדין לשמירה על קצה חד של סכינים מקצועיות, וגריט אולטרה עדין.

צורת המוט השיוף

למוטות יכולות להיות גם צורות שונות, המתוארות להלן:
מוט עגול: הנפוץ ביותר בשוק. משטח המגע סטנדרטי, ולכן השיוף פשוט. היתרון העיקרי שלו הוא שהוא בדרך כלל קל יותר בהשוואה לסוגי מוטות אחרים.

מוט אובלי: שטח הפנים שלו גדול יותר מזה של מוט עגול, מה שמקל על טבחים לא מנוסים לחדד את הסכינים שלהם.

מוט שטוח: עם משטח מגע גדול עוד יותר מזה של המוט האובלי, סוג זה של מוט מאפשר שיוף מהיר וקל של הסכינים. החיסרון הוא שהוא כבד יותר מכולם.

מוט מרובע: סוג מקורי זה של מוט מציע 2 רמות שונות של שיוף, 2 פאות של המוט בעלות גריט מסוים, בעוד 2 הפאות האחרות בעלות גריט שונה. סוג זה של מוט חייב להיות בשימוש זהיר מכיוון שהפינות (קצוות) של המוט יכולות לפגוע בלהב אם נעשה זאת בצורה לא נכונה.

שימוש במוט שיוף ב-3 צעדים פשוטים:

1. הניחו את מוט השיוף בניצב למשטח יציב ולא חלק.
2. שימו את עקב הסכין (החלק בסכין המרוחק ביותר מהקצה) כנגד החלק העליון של מוט השיוף בזווית של כ-20 מעלות, הזווית המיטבית לשיוף סכינים. כיצד למצוא את הזווית? ממקמים את הסכין בזווית של 90 מעלות ביחס למוט השיוף. מחצית מזה, זה 45 מעלות. ובערך מחצית מזה, זה 20 מעלות.
3. משכו את הסכין מהעקב ועד קצה הסכין בתנועות קלילות וזורמות תוך שמירה על הזווית המקורית. החליפו צדדים בערך 5-6 פעמים לאורך מוט השיוף עד שהלהב יהפוך לחד.

הערה לגבי סכינים מתוצרת יפנית: בשל להבן הנוקשה והדק יותר, מוט שיוף יכול להזיק לסכינים שלכם! השתמשו במוט קרמי או ברצועת עור להשחזה. אם יש לכם ספק כלשהו, מוטב לפנות ליצרן לקבלת עצה.

כתבות נוספות בנושא:
השחזת סכינים

זוויות השחזת סכינים

זווית ההשחזה המתאימה נקבעת על ידי מספר גורמים. לכל סוג סכין ישנו טווח זוויות אופטימלי, סכינים שונים מושחזים בזוויות שונות

השחזת סכינים

האם כדאי להפקיד את הסכינים שלך בידיו של משחיז סכינים מקצועי בישראל?

השקעה בהשחזת סכינים מקצועית היא ההחלטה הנכונה עבור כל מי שרוצה ליהנות מחוויית בישול חלקה ויעילה. סכינים חדות לא רק משפרות את התוצאות של הבישול שלכם, אלא גם הופכות את הבישול לחוויה מהנה יותר