❀ מבצע אביב ❀ משלוח מהיום למחר ללא עלות נוספת עד סוף אפריל.
הזמן עכשיו
סל הקניות
מוצר
פריטים
מחיר
סל הקניות שלך ריק
סכום ביניים
0
חזרה לבלוג
בדיקת חדות הסכין

האם הסכין שלי חד? 5 דרכים ביתיות לבדיקת חדות הסכין

אם הסכינים שלך אינם כתמול שלשום, כנראה שהם אינם חדות מספיק. אבל איך לדעת אם הסכין שלי צריכה השחזה? כיצד נדע אם סכיני המטבח שלנו חדים או קהים, ומתי כדאי להשחיז את סכינים?

לפניך חמש דרכים לבדיקת חדות הסכין בביתך. אנחנו, כמשחיזי סכינים מקצועיים, ממליצים לבחון את איכות השחזה של הסכינים על חומרים שונים, בהתאם לייעוד המקורי שלהם.

מבחן העגבנייה – בדיקת חדות הסכין

חיתוך עגבנייה הוא המבחן האולטימטיבי לבדיקת חדות הלהב. קליפתה הדקה והחלקה, צורתה המעוגלת והתוכן העדין והרך של העגבניה, מקשים על החיתוך שלה. רק סכין חדה תחתוך את הקליפה מבלי למחוץ, לפגוע או להרוס אותה.

סכין חדה תחתוך את הקליפה ללא מאמץ.הקליפה לא תימחץ או תיפגע בתהליך החיתוך. לחץ מוגזם מעיד על סכין קהה.

תנועת משור מצביעה על הצורך בשירות השחזה מקצועי.

מבחן האגודל – שיטה מהירה ויעילה

מבחן האגודל נראה מעט מאיים בתחילה – ואנו ממליצים לנקוט משנה זהירות! – אך זהו מבחן החדות העמיד והמהיר ביותר:

הנח בעדינות את הבוהן שלך על קצה הלהב, ומשוך את הבוהן לרוחבו של הלהב (לעולם לא לאורכו!). אם התחושה היא חלקה ועגולה והלהב מחליק בעדינות ומבלי התנגדות כלשהי, סימן שלהב הסכין קהה וזקוק להשחזה רצוי בשיטה יפנית או השחזה באבני משחזת. אם זה מרגיש חד ו״דביק״, כאילו הלהב נצמד לעור, הסכין חד. אנחנו תמיד עורכים את המבחן הזה על ״בטן״ הסכין קרוב לקצה, מאחר ובאזור זה נעשה השימוש הרב ביותר.

מבחן הציפורניים – בדיקה מדויקת לכל סוגי סכיני המטבח

בדיקת חדות הסכין אפשרית באמצעות הציפורן בלבד. כמו בכל שאר הבדיקות, תמיד נקוט משנה זהירות בשיטה זו כדי למנוע פציעה. כדי לבצע את בדיקת הציפורניים, אחוז בחוזקה בסכין, הניח בעדינות את הקצה כנגד אחת הציפורניים בזווית קלה, והקש קלות מאוד על הציפורן. קצה חד "ינשך" בציפורן, יתפוס מעט ללא לחץ רב, בעוד שלהב עמום יחליק מבלי להיתפס. חזור על זה לאורך חלקים שונים של הלהב כדי לבדוק חדות עקבית מקצה לעקב – תכונה המאפיינת השחזה מקצועית לעסקים וגם השחזה ביתית איכותית.

מבחן הנייר – בדיקה פשוטה לסכיני שף וסכיני מטבח

כדי לבדוק את חדות הלהב שלך בעזרת נייר, אנחנו ממליצים על נייר עיתון או פיסה מירחון בעל דפים חלקים וצבעוניים. אחוז בקצה הנייר ואת הסכין מה״עקב״ (החלק בסכין המרוחק ביותר מהקצה) בזווית של 45 מעלות כנגד הנייר. העבר את הסכין על הנייר כלפי מטה ובאלכסון בעודך מושך את הלהב דרכו מהעקב ועד הקצה. אם התנועה זורמת וקלה, סימן שהלהב חד, אחרת יתכן שתצטרך שירות השחזת סכינים מקצועי.

מבחן הבזיליקום – בדיקת איכות לסכיני ירקות

מבחן חדות נוסף הוא חיתוך עלי בזיליקום: בעת תלישת העלים, וודא כי אתה משאיר מעט מהגבעול על העלים. ערום את העלים חתוך או קצוץ את העלים. סכין קהה ״תפצע״ את תאי העלים, וחיש מהר יהפוך הבזיליקום שלך לירוק כהה. סכין חד תפצע פחות תאים בעלי הבזיליקום ולכן גוון העלים ישתנה פחות. באמצעות שימוש בסכין חד ככל האפשר, תוכל להפחית משמעותית את תהליך החמצון הטבעי של העלה – יתרון משמעותי למסעדות ושפים מקצועיים.

סיכום: טיפים לשמירה על סכינים חדים

הבנה ויישום של השיטות לבדיקת חדות הסכינים שלך יבטיחו שהם פועלים בצורה מיטבית ובטוחה. בין אם מדובר בסכיני שף מקצועיים, סכיני קצבים או סכיני מטבח ביתיים או סכין משוננת. אם הסכין שלך נכשל באחת מהבדיקות הללו, זה סימן שהגיע הזמן להשחיז אותה.

אנחנו מספקים שירות השחזה מקצועי בסדנת השחזת סכינים שלנו. המשחיז סכינים מוסמך שלנו מומחה בכל סוגי הסכינים – מסכיני שף יפנים או גרמנים וסכיני מטבח ועד סכיני קצבים, סכיני דגים וסכיני לחם. אנו מציעים גם שירות השחזה עד הבית באזור תל אביב, חיפה והמרכז.

אנחנו כמובן ממליצים על השחזה מקצועית בסדנה שלנו. צרו קשר עוד היום ותחזירו את הסכינים שלכם למצב מושלם

כתבות נוספות בנושא:
השחזת סכינים

זוויות השחזת סכינים

זווית ההשחזה המתאימה נקבעת על ידי מספר גורמים. לכל סוג סכין ישנו טווח זוויות אופטימלי, סכינים שונים מושחזים בזוויות שונות

השחזת סכינים

האם כדאי להפקיד את הסכינים שלך בידיו של משחיז סכינים מקצועי בישראל?

השקעה בהשחזת סכינים מקצועית היא ההחלטה הנכונה עבור כל מי שרוצה ליהנות מחוויית בישול חלקה ויעילה. סכינים חדות לא רק משפרות את התוצאות של הבישול שלכם, אלא גם הופכות את הבישול לחוויה מהנה יותר