❀ מבצע אביב ❀ משלוח מהיום למחר ללא עלות נוספת עד סוף אפריל.
הזמן עכשיו
סל הקניות
מוצר
פריטים
מחיר
סל הקניות שלך ריק
סכום ביניים
0
חזרה לבלוג
תחזוקה של לסכין

כיצד לתחזק את הסכינים שלכם?

סכין זקוקה להשחזה מקצועית כל 6-12 חודשים, תלוי בתדירות השימוש. משחיז מקצועי יחליט לגבי הזווית בעת ההשחזה, כזו שתיצור את השיפוע הנכון. המשחיז ישיב על כנה את הזווית המקורית באמצעות הסרת כמות מתכת מינימלית מהלהב כדי ליצור קצה חדש. כל שקע, חספוס או חריגה יוסר מהלהב בטכניקה זו. ניתן לתקן אפילו קצוות שבורים!

נניח והסכינים שלכם הושחזו לא מכבר באופן מקצועי. הן נוצצות וחדשות, חדות כפי שהיו ביום בו רכשתם אותן – ואף יותר מכך. אבל כיצד מתחזקים את הסכינים שלכם?

שיוף

על מנת לשמור על הסכין חדה, מומלץ לשייף אותה באמצעות מוט שיוף (ידוע גם כ"מוט השחזה" או "שטול") לפני כל שימוש. שיוף סכין מבטיח כי הלהב ממורכז וישר. שימו לב – שיוף אינו משחיז את לב הסכין, כי אם מיישר מחדש את הקצה, וכך הופך הלהב לחד יותר. לנוחיותכם, כתבנו מדריך קצר כיצד להשתמש במוט שיוף. תוכלו לקרוא אותו פה.

אחסון

וודאו כי אתם מאחסנים את הסכינים שלכם כך שקצות הלהבים מוגנים. זה יאריך את משך חדות קצה הלהב וימנע פציעות. לאחר השימוש, שטפו ונגבו את הסכינים ביד. אחסנו אותם במתקן ייעודי לאחסון סכינים חיצוני או בתוך מגירה, ואף השתמשו במגן לקצות הלהבים כדי שלא יבואו במגע עם כלי מטבח אחרים אשר יקהו את הלהב במהירות.

ניקיון

אל תכניסו את הסכינים שלכם למדיח הכלים! זוהי טעות נפוצה. חומרי הניקיון המיועדים למדיח הכלים הם פולשניים מאוד, והתנועה במדיח הכלים תגרום לסכין להתנודד מצד לצד ותהרוס את הקצה, כמו גם את הידית. הנה כמה טיפים שיש לזכור בעת ניקיון הסכינים שלכם:

● נקו את הסכינים מיד בתום השימוש בהן.
● השתמשו במי סבון חמימים.
● שטפו רק סכין אחת בכל פעם (׳השריית׳ סכינים בכיור יחד עם פריטים אחרים תגרום להתנגשות הלהבים אלו עם אלו ותקהה אותם, ובנוסף תגביר את הסיכון שלכם לפציעה).
● תמיד אחזו את הלהב רחוק מהגוף.
● אם אתם משתמשים בספוג או במטלית, עטפו את הסכין בספוג או במטלית מהצד המנוגד ללהב (הקרוי גם ׳שדרת הלהב׳, spine) ונגבו מעקב הלהב לכיוון קצה הסכין.
● נקטו באותם אמצעי זהירות בעת ניגוב הסכין, בדומה לניקיון עצמו.

אנו מקווים שהצעדים הנ"ל יסייעו לכם בשמירת חדות ותקינות סכיני המטבח שלכם לאורך זמן. כשתבחינו כי להב הסכינים שלכם הופך לקהה, תדעו שהגיע הזמן להשחזה מקצועית. "חד מחדש" תמיד כאן לשירותכם.

כתבות נוספות בנושא:
השחזת סכינים

זוויות השחזת סכינים

זווית ההשחזה המתאימה נקבעת על ידי מספר גורמים. לכל סוג סכין ישנו טווח זוויות אופטימלי, סכינים שונים מושחזים בזוויות שונות

השחזת סכינים

האם כדאי להפקיד את הסכינים שלך בידיו של משחיז סכינים מקצועי בישראל?

השקעה בהשחזת סכינים מקצועית היא ההחלטה הנכונה עבור כל מי שרוצה ליהנות מחוויית בישול חלקה ויעילה. סכינים חדות לא רק משפרות את התוצאות של הבישול שלכם, אלא גם הופכות את הבישול לחוויה מהנה יותר